15.2.07

Likvidace podnikatelu - UKAZ c. 760

Vite, ze se zakony v Belorusku pisou hlavne v administraci prezidenta? Jo, je tam i parlament, ktery taky nejake zakony produkuje. Ale podle beloruske ustavy dekret prezidenta ma vetsi moc nez zakon! Tudiz, pokud je zakon a dekret v rozporu, pak plati ten dekret. Skvely nastroj pro udrzeni diktatury, co rikate?

A tak se jednim ze znamych poslednich dekretu stal dekret c.760 (odkaz v rustine) vydany v prosinci 2006. Pise se v nem doslova "Cinnost individualniho podnikatele od 1 ledna 2008 se muze vykonavat pouze se zapojenim rodinnych prislusniku a blizkych pribuznych (manzel (manzelka), rodice, deti, nevlastni rodice, nevlastni deti, sourozenci, ded, babka, vnuci)."

Znamena to v podstate, ze zivnostnici nebudou moci zamestnavat cizi lidi, ale pouze cleny rodiny a pribuzne. Mate-li zamestnance jako zivnostnik, bud je musite vyhodit, anebo zaregistrovat pravnickou osobu. Anebo pak existuje jeste 1 reseni - mnohozenstvi a adopce zamestnancu :)

Pekne to vymysleli. Proc? No asi proto, aby ty zavsivene blechy (takhle Lukasenko kdysi pojmenoval podnikatele) to nemely az tak jednoduche.

Žádné komentáře: