14.6.07

Je treba zrusit pozvani pro obcany Beloruska

Ano, rozhodl jsem se pripominat toto tema casteji.

Fakta: pro obcana CR, ktery chce navstivit Belorusko, staci pozadat o vizum na ambasade. Obcan Beloruska k zadosti o vizum potrebuje jeste pozvani.

Jsem presvedceny, ze se jedna o zbytecnou byrokracii, zneprijemneni cestovani pro Belorusy. Obzvlast pro ty obycejne lidi, kteri maji zajem CR navstivit. Pozadavek na pozvani je v rozporu s oficialnim tvrzenim ceske vlady ohledne podpory beloruskeho lidu a demokratickych procesu v Belorusku. Krome toho, ze pro vyrizeni je treba vystat fronty na cizinecke policii, je zapotrebi jeste donest potvrzeni z banky, ze mate na pripadne vylohy, pokud by navstevnik delal v CR potize (!)

Podle meho nazoru pozvani jsou zbytecna a je treba je zrusit cim drive tim lepe. Staci viza. Pokud by slo zrusit viza, navrhoval bych je zrusit take. Ale to uz je velmi neprustrelne, vzhledem k vymluvam na pozadavky EU a brzy uz i Schengenu.

Cele to vypada velmi pokrytecky a situace je vazna. Z meho hlediska jsou 2 moznosti:
1. bud tedy Belorusy v CR vitame a nechceme jim zneprijemnovat cestovani. V tomto pripade by se mely zrusit prekazky.
2. anebo tady "vsechny ty rusaky a ukrajince" nechceme. Pak ale prestanme zvanit o tom jak Belorusy podporujeme. A hlavne bychom mohli rovnou prejit k podstatnejsimu tematu - kdo je tady nechce a proc. A take kdo chce, a proc. A co je pro CR vyhodne.

Pokud to tady cte nekdo, kdo je v silach situaci ovlivnit, prosim Vas o Vasi podporu a zvazeni, zda byste nemohli ucinit konkretni kroky pro zjednoduseni procedury ziskani ceskeho viza obcany Beloruska

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

"Obzvlast pro ty obycejne lidi, kteri maji zajem CR navstivit. Pozadavek na pozvani je v rozporu s oficialnim tvrzenim ceske vlady ohledne podpory beloruskeho lidu a demokratickych procesu v Belorusku. "
Milý Niku, s povděkem kvitujeme, že jste po 2 letech procitnul z bezvědomí a dokonce jste si všiml, jak je nejen česká vláda pokrytecká a že obyčejní Bělorusové ji nezajímají.

Unknown řekl(a)...

Mily anonyme, dekuji za Vas prispevek. Avsak je mi zahadou o jakem procitnuti z bezvedomi zde hovorite.
Porad pokladam situaci v Belorusku za velmi vaznou, belorusko.cz za komoussky platek a komunisty za zlocince. Takze predpokladam, ze z Vaseho pohledu budu stale v bezvedomi :)
Naopak s ceskou vladou si nemyslim, ze je to az tak zle. Z meho pohledu jednoduse urednici si usnadnuji praci jako vsude ve svete. Je zapotrebi je obcas otravovat dotazy a pozadavky. Nastesti v CR to neni tak beznadejne jako v Belorusku.