11.6.07

Odposlechy v Belorusku - bezna praxe KGB

S odposlechy si KGB nelame hlavu. Krome primeho odposlechu se dobre vyuziva i lokalizace majitele mobilniho telefonu. To znamena, ze se presne vi kde se nachazite a kde jste se kdy nachazel(-a) v minulosti.

Zadne predplacene karty v Belorusku neexistuji, chcete-li telefonovat, musite uzavrit smlouvu a samozrejme pri tom sdelit sve osobni udaje - kdo jste, adresa, cislo pasu apod.

U vyslechu lidi z opozice pak vysetrovatele predvadi vytistene seznamy telefonickych hovoru. Pusobi to dojmem "my vsechno vime, ani se nesnazte neco utajit"

Na www.belaruspartisan.org ted dokonce pisou, ze v hlavnim meste Minsku byly zrizene v kazdem z 9 komunikacnich uzlu zvlastni mistnosti pro pohodlny odposlech kohokoliv. Pry tam maji pravo vstoupit pouze reditel uzlu a mistni sef KGB. Uprimne receno nechapu, proc je potreba zrizovat specialni mistnosti. Nestacilo by natahnout kabel primo do budovy KGB? Maji tam dost mistnosti.

Dokonce se mluvi take o instalaci dalsich zarizeni (vymenu standardni elektroniky) do mobilu behem pobytu na policii. Ani toto mi nedava smysl. K tomu, aby nekoho odposlechli staci prece rozhovor nahravat (analyzovat) u mobilniho operatora.

Žádné komentáře: