23.3.08

Odposlechy telefonickych hovoru do Beloruska

Po dlouhe dobe jsem potreboval zavolat do Beloruska. Volal jsem 2 krat 2 ruznym lidem a vzdy to probehlo zhruba stejne:
- vytocil jsem cislo z ceskeho mobilu na belorusky
- ozval se normalni ton
- pak se ozvalo nejake chrapteni jeste behem tonu
- pak se mi na mobilu ukazalo, ze telefon na druhe strane nekdo zvednul (takze uz jsem platil mezinarodni hovor)
- nikdo se vsak na druhe strane neozval, pokracovalo chrapteni podobne jako kdyz se dovolate na fax
- pak se ozve zensky hlas (protoze v obou pripadech byl stejny, predpokladam, ze to je automat) a rekne jedno slovo "Секунду" !!!
- za par vterin se na druhe strane ozve dodycny, ale kvalitu zvuku je priserna. Je tam nejaka prodleva, jako kdyz volate pres internet se spatnou kvalitou linky

V obou pripadech jsem hned zavesil, protoze mluvit kvuli spatnemu zvuku neslo. Pak jsem vytocil znovu a spojeni probehlo v poradku, kvalita byla lepsi. Nevim, zda se mi podarilo zmast ty pocitace anebo odposlech hovoru se ustalil a uz nezpusoboval poruchy.

V kazdem pripade, par dnu pred oslavou 90. vyroci BNR, vsechny represivni slozky Beloruska jsou v pozoru. Jdou po seznamu aktivistu opozice a preventivne je zatykaji. Deje se to regulerne pred kazdymi volbami a kazdym svatkem a kazdou politickou udalosti. Vsichni potiziste se pro jistotu zavrou do vazby na 10,15 az 20 dnu. Duvody se vzdy najdou (cti vymysli), hlavne ty lidi pochytat. A tak se ted do uterka aktivisti schovavaji u znamych, neoteviraji dvere, odjizdi na vesnici apod. To vse kvuli tomu aby se 25. brezna mohli zucastnit se oslav a protestnich akci v Minsku.

Žádné komentáře: