11.1.09

Internetovy projekt pro Belorusko

Uz delsi dobu uvazuji o vytvoreni internetoveho projektu pro Belorusko. Protoze
- mam pomerne dost svoji prace,
- vim jak narocne muze byt takovy projekt rozjet
myslim si, ze se neco takoveho neobejde bez solidniho financovani.

Rozhodl jsem se umistit tady par svych predstav s myslenkou, ze se mozna najde osoba prip. organizace ochotna projekt zafinancovat.

Cile:
1. vytvorit komunikacni platformu pro sjednoceni usili beloruskych emigrantu celeho sveta, kteri jsou ochotni neco udelat pro Belorusko,
2. vytvorit internetove stranky, ktere by informovali obcany Beloruska o EU, zivote obcanu EU, moznostech pripojeni Beloruska k EU a prekazkach na teto ceste,
3. vytvorit komunikacni platformu pro lidi v opozici k soucasne beloruske vlade

Mam mnoho dalsich napadu jak se da podobny projekt rozvijet. Muj odhad nakladu zacina na castce 1 mln Kc / rocne (50 000 USD)

V pripade, ze mate moznost a zajem se podilet na realizaci projektu, pripadne mate kontakty na spravne lidi, napiste mi a zkusime domluvit dalsi postup. Nemam zadne zkusenosti s fundrisingem, po pravde moc neverim, ze nekdo na tuto vyzvu zareaguje, ale musel jsem to zkusit. :)

Vychazim z toho ze mnoho lidi ma podobne pocity jako ja - chtel bych neco konkretniho udelat pro tuto zemi, ale nemam zajem plytvat prostredky a pomahat politikum, kteri si na politicke opozici zalozili vlastni karieru a zivobyti. Ve svoji praci se vzdy snazim definovat jasne cile a najit efektivni prostredky pro jeji dosazeni.

Verim, ze jednou Belorusko bude svobodnou demokratickou zemi, vymani se ze zavislosti na Rusku a stane se casti EU. Mozna se nam podari sjednocenym usilim tento den priblizit. ;)

9.1.09

Novinari - film


Film o praci nezavislych novinaru v Belorusku. Titulky v anglictine